TARLA BİTKİLERİ ANABİLİM DALI İLK DOKTORA MEZUNUNU VERDİ

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü/ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı ilk doktora öğrencisini mezun etti. Jüri tarafından doktora savunma sınavında başarılı bulunan Dr. H. Şeyma YILMAZ, bölümün/Anabilim Dalının ilk doktora mezunu unvanını da almış oldu.

‘Gelişimde Lider Üniversite’ sloganı ile kurulan ve son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’de bölgesel kalkınmanın merkezi olarak seçilen 5 pilot üniversiteden birisi ilan edilerek Türkiye’de adından söz ettiren Bingöl Üniversitesi’nde doktora mezunu veren Anabilim Dalı ve bölümlerin sayısı da artmaya devam ediyor.

Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarla Bitkileri Anabilim Dalı doktora öğrencisi H. Şeyma YILMAZ, girdiği doktora savunma sınavında jüri tarafından başarılı bulunarak Anabilim Dalının ilk doktora mezunu oldu. Danışmanlığını Prof. Dr. Kağan KÖKTEN'in yaptığı Yılmaz, “Farklı Ağır Metal Uygulamalarının Tane Sorgum Çeşitlerinde Ağır Metal Birikimi, Morfolojik ve Yem Kalite Özelliklerine Etkisi” başlıklı tez çalışmasını tamamlayarak Anabilim Dalının ilk doktor unvanı almaya hak kazanan öğrencisi oldu.

Dr. Yılmaz' ın danışmanlığını yapan Prof. Dr. Kağan KÖKTEN , “ Tarla Bitkileri Anabilim Dalı doktora öğrencimiz H. Şeyma YILMAZ , Tarla Bitkileri Anabilim Dalının ilk doktora mezunu öğrencimiz oldu. Dr. Şeyma Yılmaz'ı tebrik eder, gelecek hayatında başarılar dileriz” dedi.